Girizgâh ve Harikalar Diyarı | Kısa Bir Merhaba

Girizgâh ve Harikalar Diyarı | Kısa Bir Merhaba
"Sənə heyfim gəlir, hər sözə uyma qorxuram özünü əzdirəcəksən"

Herkese merhabalardan bir demet! Şu anda bu yazıyı okuyorsanız hâlâ daha aklımda uçuşan fikirlerden bir kısmını damıtıp burada bir yazı olarak yazamamışım demektir. Aslında belki de sadece bu siteyi kurcalarken bu yazıya denk geldiniz, bilemiyorum. Ama yine de hoşgeldiniz!

Bu blog'u kafamın içinde gezen ve bir şekilde yazmam gerektiğini hissettiğim yazıları tutmak için bir günlük gibi düşünüyorum. Gerilmenize çok gerek yok, özel şeyler olmayacak elbette ki. Editöryal içerikler gibi veya daha çok denemeler gibi düşünebilirsiniz. Mesleğim teknoloji ile alakalı ancak sadece teknoloji ile alakalı içerikler yazıyor olmayacağım elbette. Belki günümüz teknolojisi ve bize etkileri, kültürümüze yansımaları hakkında bazı yazılar yazacak olabilirim, bilmiyorum. Bu konuda bazı fikirlerim var ancak hâlâ daha pişmesi gerekiyor. Bununla beraber ilgi alanım olduğu için anime kültürü, video oyunları gibi içeriklere de denk gelebiliyor olma ihtimaliniz işten bile değil. Bazen belki de basit bir şiir çıkacak karşınıza, bilmiyorum.

Özellikle de şunu belirtmek zorundayım ki benim profesyonel olduğum alan teknoloji. Hatta daha da belirtmek gerekirse basit bir sistem mühendisiyim. Bunun dışında yazdığım her şey çok kolay bir şekilde yanlışlanabilir ve düzeltilebilir. Bunun için lütfen sosyal medya hesaplarımdan beni dürtmeyi unutmayınız; bu tarz geri bildirimler velinimetimdir.

Bu blogu daha "profesyonel" mi yoksa şakacı bir üslup ile kullanmam gerektiğine tam emin olamadım. Normalde epey şakacı bir insanımdır. Hatta şakalarım (kötü olanlar tabii ki) yüzünden çok fazla insanın benden yaka silktiğini bilirim. Ancak bu da benim mizah tarzımın (?) bir yansıması. Sanırım nasıl bir üslup takınacağımı da gelecek belirleyecek. Zaten çok fazla kişinin buraları okumasını da beklemiyorum. Dediğim gibi; burası basit bir kişisel blog.

Kendimi tanıtacak olursam da, ismim Serhat (şaşırdınız değil mi). Mahmut Büyülü ismini sosyal medyada bir tür mahlas gibi kullanıyorum. Yani her tarafta Mahmut yazarken durup dururken bu "Serhat" ismi nereden çıkıyor diye sormayın, az önce anlattım. Bununla beraber 2016 yılından beri IT sektöründe çalışıyorum. Şu anda ise özel bir IT şirketinde uzman sistem mühendisi olarak eylemlerime devam ediyorum. İşimi seviyorum ve deneysel teknolojiler ile haşır neşir olmak benim için ayrı bir neşe kaynağı.

Bununla beraber amatör olarak doğaçlama tiyatro ile uğraşıyordum, geri dönmeyi düşünüyorum. Profesyonel bir anime izleyicisiyim (nasıl oluyor diye sormayın çünkü hiç bir fikrim yok), kendi çapında evrenler tasarlayan bir worldbuilderım (patent sorununu çözebilirsem belki de hikayelerimi bölüm bölüm burada yayınlarım) ve basitçe video oyunları oynayan bir insanım. Dediğim gibi, çok fazla aksiyonu olan bir insan değilim ancak benimle konuşmanın da lezzetli olduğunu söyleyen insanlar fazla.

Kendim ve bu harikalar diyarım hakkında şu anda anlatabileceklerim sanırım bu kadar. Eğer ki benimle iki kelam etmek isterseniz şu sıralar X (Twitter?) hesabımda epey aktifim, oradan beni dürtebilirsiniz.

Aynı gökkuşağının altında buluşuncaya değin kendinize çok iyi bakın!